Skip to main content

olivenlunden-fasade-16-9Olivenlunden 1830 har i snart et år brukt PCKasse for kontroll på salget i sine 13 butikker over hele landet. Nå har de også gått live med vårt Dashboard.

Olivenlunden 1830 er en kjede som importerer oljer og andre spiselige kvalitetsprodukter fra sitt franske opphav, Maison Bremond. Fra Tromsø i nord til Stavanger i sør har de butikker som tilbyr unike smaksopplevelser for den kresne gane. I tillegg har de egen nettbutikk som sender varene direkte hjem til deg.

Kjedeleder Vibeke Sandvik ønsker å kunne vite ned i minste detalj hvordan hver avdeling gjør det. For å få opp sammenlignbare tall fra de ulike utsalgsstedene har hun tidligere vært avhengig av å hente inn tall fra hver enkelt butikk for deretter å bruke Excel for å lage ønskede rapporter.

Nå er det slutt på det. toTALL har utviklet et Dashboard som henter ønskede nøkkeltall på tvers av databasene og samler disse i enkle visuelle rapporter.

Olivenlunden 1830 har PCKasse i alle butikker, og alle databasene ligger i en skyløsning som gir sikkerhet og fleksibilitet i tilgang. toTALL henter inn data fra hver enkelt base og samler de i et felles rapporteringsverktøy som henter tallene hver natt.

Dermed kan Vibeke se hva den enkelte selger hadde av gjennomsnitt-salg i går, eller forrige uke. Hun kan sammenligne butikken i Trondheim med butikken i Bergen.

Det er enkelt å hente ut bestselgerne, og samtidig kunne se hvilke varer som er hyllevarmere. Hva tjener vi mest på, hva tjener vi ikke på? Hvordan bør vi bemanne de ulike timene på døgnet i forhold til optimalisering? Dette er spørsmål hun nå enkelt finner svar på.

I dashboardet er det brukeren selv som velger hvilke nøkkeltall som skal presenteres på hvilket nivå. Når de overordnede tall er vist kan man gå ned i detaljer for å finne årsaker eller avvik. Produktsjef Christine Lemme bruker tallene for å planlegge kampanjer og innkjøp, samt for å rapportere salg til Frankrike. De rapportene hun tidligere brukte tid på å «klippe og lime», sender hun nå direkte fra Dashboardet.

Dette sparer mye tid som hun kan bruke ute i butikk, en win-win situasjon.